Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

OΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

Η αιφνίδια παραίτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Κύκλοι προσκείμενοι στη Κυβέρνηση του αποδίδουν δυσαρέσκεια, επειδή δεν έχει υπουργοποιηθεί μέχρις σήμερα. Η αντιπολίτευση βλέπει μια εικόνα επιταχυνόμενης αποσύνθεσης της κυβέρνησης. Οι αδιάφοροι βλέπουν μια κίνηση διαδοχής στην ηγεσία του ΔΟΛ και οι καλοπροαίρετοι μια κίνηση ευαισθησίας ενός νέου πολιτικού. Διαλέξτε ότι θέλετε. Το γεγονός είναι ένα.

Η κίνηση Ψυχάρη έρχεται σε μια καθοριστική και κρίσιμη στιγμή για το Σαμαρά και όπως διατυπώθηκε, δεν συνιστά απλά μια έμμεση, αλλά μια σαφέστατη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής.

Και με δεδομένο το ρόλο του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ στα πολιτικά πράγματα, είναι εμφανές ότι η παραίτηση Ανδρέα Ψυχάρη, καταγράφει και μία σημαντική αλλαγή στον συσχετισμό των δυνάμεων του ελληνικού επιχειρηματικού κατεστημένου, που στηρίζει τον Σαμαρά και αυτή την κυβέρνηση. Μην κρυβόμαστε, οι εκπρόσωποι του διεθνούς και του εγχώριου κατεστημένου έχουν αρχίσει να βλέπουν το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά και έχουν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν σταδιακά.

Οι επιπτώσεις όμως είναι βαριές και για το εσωτερικό κλίμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ . Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα, οι σημερινοί βουλευτές της τρέμουν αφού ξέρουν ότι από τους σημερινούς 127 βουλευτές θα επιβιώσουν το πολύ οι 30. Και η δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος, αναγκάζει τους περισσότερους από αυτούς να ‘’βγαίνουν στο αντάρτικο’’, προκαλώντας επιπλέον τριγμούς, στο καταρρέον οικοδόμημα.

Δύσκολοι οι τελευταίοι μήνες για τον Σαμαρά. Ας πρόσεχε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου