Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΠΑ !!!

Μετά το στραπάτσο στο προχτεσινό Eurogroup, να σου και το δεύτερο ΜΠΑΜ !!! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού τύπου (‘’Καθημερινή’’, ‘’Αγορά’’), με ένα email-φωτιά που έστειλαν οι δανειστές στο υπουργείο Οικονομικών, αξιώνουν να ανακληθεί η διάταξη που ψηφίσθηκε μόλις πριν από δυο εβδομάδες, για τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και μάλιστα ‘’ εγκαλούν ’’ τη κυβέρνηση ότι οι ρυθμίσεις κατατέθηκαν στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία διαβούλευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών.
Το επιχείρημα τους είναι ότι το δημοσιονομικό κόστος της ρύθμισης ξεπερνά το 1 δισ. Ευρώ (τουλάχιστον το 2015), ποσό το οποίο προστιθέμενο στο εκτιμώμενο από την τρόικα , ήδη υπάρχον, δημοσιονομικό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζει το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Η τρόικα ουσιαστικά ζητά απόσυρση του νόμου που προβλέπει ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 100 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στη ρύθμιση Δένδια για τα "κόκκινα" δάνεια, στην οποία προβλέπεται περαιτέρω διαγραφή των προσαυξήσεων από οφειλές στο Δημόσιο για όσους θελήσουν να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, αν και κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι αυτό είναι ένα τροικανός ελιγμός, εν όψει της αξιολόγησης και των νέων διαπραγματεύσεων για το χρέος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή (!!!).

Ότι και να συμβαίνει πάντως, αυτό δεν παύει να είναι ένα bra de fer στη πλάτη των άγρια δοκιμαζόμενων πολιτών και μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ. Κατά τα άλλα, περιμένετε μέσα στο Σαββατοκύριακο δηλώσεις ‘’κόκκινων γραμμών’’, ‘’αντίστασης’’ και ‘’υπεράσπισης θέσεων’’ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου