Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ !!!!

Μπράβο !!! Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2015 (με 155 ΝΑΙ, τι υπερψήφιση είναι αυτή δεν ξέρω, αλλά τέλως πάντων). Και ο Βενιζέλος, μας το προσδιόρισε καλά. Μη κάνουμε λάθος. Το έλλειμμα μας , σε πραγματικές τιμές, συνεκτιμωμένου του επιπέδου ΑΕΠ και των επιτοκίων σε σταθερές τιμές , είναι 60% !!!! . Για δες…. Και είχαμε άλλη άποψη. Αυτό και εάν δεν είναι θαύμα…

Τώρα όμως, τι κάνουμε ?

Τώρα, ερχόμαστε στους δανειστές, οι οποίοι θέλουν εξάμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ η συγκυβέρνηση θέλει λίγες εβδομάδες. Έτσι, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποσυνδέεται από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά συνδέεται με το Eurogroup. Εάν οι δανειστές επιμείνουν στην εξάμηνη παράταση, πράγμα το όποιο θα διαφανεί στο σημερινό Eurogroup, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να εκκινήσει τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή ακόμη και μέσα στο Δεκέμβρη ώστε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Και τρεις είναι οι ημερομηνίες που ακούγονται αυτή τη στιγμή. Πολλοί μιλούν για τις 12, για τις 17 ή για τις 22 του Ιανουαρίου σε ό,τι έχει να κάνει με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι, με αυτά και αυτά που να β
ρούνε χρόνο (και μυαλό) να κοιτάξουνε και πως θα πάρει μπροστά η μηχανή, μπας και αρχίσει να τσουλάει σιγά – σιγά ο ‘’μουτζούρης’’. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου