Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ....

Τελικά αυτή η Κυβέρνηση έχει επιλέξει τα πάσης φύσεως Συνέδρια και Ημερίδες, για να ανακοινώνει τους σχεδιασμούς της και να προετοιμάζει το έδαφος για το τι αναμένεται ακόμη να μας ‘’ σερβίρει ‘’.

Θέμα σύνδεσης παροχών υγείας με αριθμό ενσήμων ανοίγει ο Ρ.ΣπυρόπουλοςΈτσι, χτες ήταν η μέρα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου να ρίξει άλλη μια βόμβα.  Μιλώντας σε συνέδριο για τη Κοινωνική Ασφάλιση, ούτε λίγο , ούτε πολύ είπε ότι ‘’ υπάρχουν σκέψεις ‘’ για σύνδεση των παροχών υγείας με τον αριθμό ενσήμων !!!

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση

‘’ Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα; ‘’ είπε ο Σπυρόπουλος αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. ‘’ Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά  δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα ‘’.

Και δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Έθεσε σαν θέμα άμεσης προτεραιότητας να ξεκαθαρίσει η Πολιτεία το συντομότερο δυνατόν,  την έννοια της αναπηρίας στη χώρα μας κατά τα διεθνή πρότυπα, δεδομένου ότι αυτή συνδέεται ευθέως με την ανικανότητα προς εργασία και επομένως ως έννοια αφορά αποκλειστικά το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και όχι την προνοιακή πολιτική της χώρας.

Και έπεται συνέχεια, εάν προλάβουν βέβαια …

(Υ.Γ. Μην σας κάνει εντύπωση, εάν βγει κάποιος ''μεγάλος'' να πει ότι οι δηλώσεις του Ροβέρτου είναι προσωπικές απόψεις. Είναι και αυτό μέσα στη διαδικασία των τροχιοδεικτικών βολών....).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου