Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ....

Ο κύβος ερίφθη για όλους. Για τη κυβέρνηση, για τα κόμματα και αποκόμματα, για εμάς. Και ήρθε μέσα από τη διαδικασία της δίμηνης παράτασης, που αποφάσισαν για εμάς, οι εταίροι – δανειστές μας. Τι σημαίνει δίμηνη παράταση ?

Απλά, πρέπει να γίνουν και να ψηφιστούν σε αυτό το διάστημα, όλα όσα, κατά την τρόικα, δεν έχουν γίνει τη τελευταία διετία. Όπως είναι εμφανές πλέον, η αδυναμία συμφωνίας με την τρόικα τους τελευταίους μήνες οφείλεται στην άρνηση της τρόικα να αποδεχτεί την πολιτική διαπραγμάτευση και να επιτρέψει τις επόμενες εκταμιεύσεις όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ δηλαδή μέχρις πρότινος, η τρόικα αποδεχόταν το δίλημμα της κυβέρνησης πως ‘’ ή μας δίνετε χρόνο ή ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ‘’, τώρα αποφάσισε να σκληρύνει και να αλλάξει γραμμή πλεύσης έναντι της Ελλάδας.  

Έτσι μας προέκυψε η δίμηνη παράταση, προκειμένου να μεσολαβήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ενδεχομένως αν αυτή αποτύχει οι πρόωρες εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου. Και έτσι μπαίνει και το δίλημμα της κυβέρνησης στους βουλευτές, που είναι και είναι ιδιαίτερα εκβιαστικό. Ή εκλέγετε πρόεδρο το Δεκέμβρη του 2014, ή ακολουθεί ο μήνας της ρωσικής ρουλέτας, για την χώρα, για τα κόμματα, για κάθε βουλευτή αλλά και για τους πολίτες, σε σχέση με καταθέσεις, μισθούς συντάξεις. Τα γνωστά που ακούμε μήνες, τώρα.

Δυστυχώς, σε αυτή τη φάση, εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το  να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε, αυτά που πρέπει να καταγράφουμε. Οι ώρες, είναι ώρες ευθύνης για τους βουλευτές. Πολύ μεγάλης ευθύνης. Θα δούμε ….

 

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ,ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΚΑΙΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ......ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ,ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή