Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣΙΝΟΥ EUROGROUP.

Το κυοφορούμενο νέο μνημόνιο, το οποίο βαπτίστηκε Νέα Πιστωτική Γραμμή, είχε ήδη τις πρώτες επιπτώσεις του. Το Χρηματιστήριο κατακρημνίστηκε σήμερα, κλείνοντας στις 910,50 μονάδες με πτώση -5,38% . Ισχυρότατη πτώση σημειώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, αποτέλεσμα της πολιτικής αβεβαιότητας αλλά κι των stress tests που δεν έπεισαν τους επενδυτές.

Έτσι η Εθνική σημείωσε πτώση -9%, η Alpha -3,17%, η Πειραιώς -10,08%, η Eurobank με πτώση -10,74% . Τραγική δείχνει  εικόνα της Attica Bank η οποία έκλεισε με πτώση -1,67% ,στα 0,0590€, με κεφαλαιοποίηση στα 61 εκατ. €. 

Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι επενδυτές (και όχι μόνο) βλέπουν την απροθυμία της Ε.Ε. να στηρίξει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τη πιθανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα να γίνεται βεβαιότητα. Έγκυροι αναλυτές της Αγοράς εκτιμούν ότι η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Μάρτιο του 2015 και η συντριβή της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην χρηματιστηριακή αγορά και στα ομόλογα.

Οι ξένοι επενδυτές θα άρουν την εμπιστοσύνη τους και θα αποχωρήσουν οδηγώντας βίαια σε μεγάλη πτώση το χρηματιστήριο στις 600 με 550 μονάδες και τα ομόλογα στην 10ετία στο 9% με 10%.

Τα βλέμματα τώρα έχουν στραφεί με αγωνία στο επόμενο Eurogroup του Δεκεμβρίου του 2014.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου