Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

48 ΩΡΕΣ ...

Αφού δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό. Κάπως έτσι εξαναγκάστηκαν να σκεφτούν τα ‘’μυαλά’’ της συγκυβέρνησης και πηγαίνουν σήμερα στο Παρίσι, να διαπραγματευθούν πόση θα είναι η διαφορά στο αναμενόμενο πλεόνασμα του 2015 (!!!).

Στελέχη και από τις δύο συνιστώσες της συγκυβέρνησης αξιολογούν την κατάσταση ως εξαιρετικά κρίσιμη και εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Παρίσι, ή έστω κάποια κατ’ αρχή σύγκλιση για μία συμφωνία πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναδεικνύεται πλέον ως πολύ πιθανό.  Και αυτό είναι που τρέμουν…

Ξέρουν καλά ότι σε ένα τέτοιο (αναμενόμενο) ενδεχόμενο, η τιμωρία τους από τον λαό θα είναι τέτοια, που θα σβήσουν από το πολιτικό χάρτη.

Και αυτό συνάμα είναι το επικίνδυνο σε αυτή τη συγκυρία. Τι θα παιχτεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Και δεν φοβάμαι τις μεγαλόστομες επικοινωνιακές φανφάρες που θα ακούσουμε τις επόμενες κρίσιμες 48 ώρες. Τα ψιλά γράμματα που θα μας βουλιάξουν ακόμη πιο βαθιά σαν Κράτος, Κοινωνία και σαν Άτομα φοβάμαι.
Τα ψιλά γράμματα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου