Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ....

Παρά την αισιόδοξη νότα που προσπάθησαν να περάσουν σχετικά με τα ‘’ κόκκινα δάνεια ‘’ και την αίσθηση ότι όσα είπε (στο πόδι) ο Δένδιας, αποτελούν μια δρομολόγηση για την επίλυση του θέματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ήρθαν έσωθεν τα βέλη για να ‘’αδειάσουν’’ τον Δένδια, αλλά και να αναδείξουν πόσο ωραία είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης.

Ο πόλεμος των δηλώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε πρωί - πρωί, όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το ζήτημα των κόκκινων στεγαστικών, τονίζοντας πως τα όσα είπε χθες ο κ. Δένδιας ήταν προσωπικές του απόψεις (!!!).  Μόλις ο κ. Δένδιας έμαθε για το «άδειασμα» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, διέκοψε την ενημέρωση των αρχηγών γενικών επιτελείων για να δώσει συνέντευξη στον Βήμα FM και να απαντήσει στις δηλώσεις του Κωνσταντινόπουλου. Χαρακτηριστικά είναι αυτά που είπε σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

«Ούτε το κόμμα μου δεν ρώτησα. Εξέφρασα σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι προετοιμασίες που έχω κάνει. Δεν ξέρω τι είπε ο Οδυσσέας (Κωνσταντινόπουλος) και βεβαίως δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. Αλίμονό μου αν για κάθε θέμα στο οποίο εκφράζω άποψη πρέπει να προσυνεννοούμαι με το ΠΑΣΟΚ. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι μάλλον λίγο υπερβολικό αυτό, αλλά με το ΠΑΣΟΚ υπήρξε απόλυτη προσυνεννόηση για το ζήτημα των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων που κατατέθηκε».

Καταλαβαίνετε τι γίνεται ……

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τα "κόκκινα δάνεια", με την υπογραφή και του Βύρωνα Πολύδωρα.
 
Έχει κανείς αμφιβολία ότι η Κυβέρνηση πορεύεται με αυτόματο πιλότο, αυτοσχεδιάζοντας και προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να φτάσει το Φεβρουάριο με κάποια θετική (για αυτήν) συμφωνία με τους δανειστές ?
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου