Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

'' ΓΚΙΚΑ, ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ , ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ... ''

Δυστυχώς τα ' όπλα ' και τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, δεν πέρασαν στο χτεσινό Eurogroup.  Ούτε η ιδέα να φύγει το ΔΝΤ από τη ζωή των Ελλήνων, δείχνει να πραγματοποιείται.

Έτσι, την επιτάχυνση της αξιολόγησης της τρόικας ζήτησαν από τον Γκίκα Χαρδούβελη οι ομόλογοί του στο Eurogroup πιέζοντας για τη λήψη των μέτρων που θα επιτρέψουν την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα, διεμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προανήγγειλε ως το διάδοχο σχήμα του μνημονίου την Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL) καθώς και τη συμμετοχή του ΔΝΤ με ρόλο που απομένει να ξεκαθαριστεί.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ καλωσόρισε το θετικό αποτέλεσμα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, το γεγονός ότι προβλέπεται επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη «έπειτα από έξι δύσκολα χρόνια», καθώς και το ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να λάβει μία σειρά από μέτρα, σημειώνοντας πάντως ότι «απομένουν περισσότερα που πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, όπως αυτή που αφορά τη νέα φάση μετά τη λήξη του προγράμματος. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου