Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Και στο τρέξιμο πάνω για να προλάβουμε την άφιξη της Τρόικας, αλλά και να στρώσουμε λίγο και τις εντυπώσεις στο ‘’εσωτερικό’’ μας, προέκυψε και η συνάντηση της συγκυβέρνησης με τους προέδρους των συστημικών (ποτέ δεν κατάλαβα τι θέλουν να σηματοδοτήσουν με αυτό τον όρο, αλλά τέλως πάντων) τραπεζών. Και όπως ήταν αναμενόμενο τα βρήκαν όλα μια χαρά και καλά καμωμένα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Μιχάλη Σάλλα που μίλησε  (μάλλον) εξ ονόματος και των υπολοίπων συστημικών προέδρων.
Σάλλας: Οχι σε «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών - Τι είπαν οι τραπεζίτες για τα «κόκκινα» δάνεια
‘’ Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες, ώστε πολύ γρήγορα να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση των κόκκινων δανείων για να ξεπεραστεί γρήγορα το θέμα αυτό ‘’.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι ‘’ οι Τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 50, των 70 ή των 100 χιλιάδων ευρώ. Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται ‘’.

Το μήνυμα που βλέπω εγώ μέσα σε όλα αυτά είναι ένα. Την αγωνία του Σαμαρά και του Βενιζέλου, να εκφράζεται μέσα από την παράκληση : 

ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου