Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!!

Δεν πάει να τελειώνει ο βίος τους. Δεν πάει να γκρεμίζεται η Αγορά. Δεν πάει να φτάνουν τη χώρα στη κόψη του ξυραφιού, με τις μεθοδεύσεις που κάνουν για να κρατήσουν τις καρέκλες. Οι υποχρεώσεις, υποχρεώσεις !!!!

Έτσι, τροπολογία για τη χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, κατέθεσε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ‘’Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων’’.

Η τροπολογία, η οποία υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υποδομών, προβλέπει την παράταση μέχρι τις 31/3/2015 της προθεσμίας για τη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στο σωματείο με την επωνυμία «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», χωρίς παρακράτηση και κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων. Η προηγούμενη προθεσμία επρόκειτο να λήξει στις 31/12/2014.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι από την 1η Οκτωβρίου 2014 χρηματικές απαιτήσεις του Ερυθρού Σταυρού έναντι του Δημοσίου δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και άσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, να σημειώνει ότι δεν προκαλείται μεν δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού από τις διατάξεις, ωστόσο επέρχεται υστέρηση είσπραξης εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (κατά βάση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των τομέων υγειονομικών του ΕΤΑΑ), από την περαιτέρω χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς τη διενέργεια παρακράτησης και από τη μη διενέργεια συμψηφισμού των απαιτήσεων του σωματείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έναντι του Δημοσίου’’.

Υπενθυμίζεται ότι  παράταση για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2015 είχε πάρει και το «Ερρίκος Ντυνάν», με άλλη τροπολογία του υπουργείου Υγείας τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού του νοσηλευτηρίου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Δεν έχουμε δει τέτοια αντιμετώπιση σε περιπτώσεις άλλων ιδρυμάτων ή εταιριών που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και οι οποίες εξαναγκάζονται σε στάσεις πληρωμές, σε κλείσιμο, να πάνε στο άρθρο 99.

Γιατί άραγε ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου